11 okt
11-10-2017, Nicole Schrijver

Studiedag: betaalbare zorg met vrijwilligers

Volgens deskundigen zijn vrijwilligers in de zorg goud.

Staatsecretaris Van Rijn gaat 100 miljoen geven voor meer medewerkers in de zorg, schrijft Trouw medio januari. Maar volgens Actiz is het vinden van voldoende goed geschoolde medewerkers niet zo eenvoudig. In de zorg ontbreekt het vaak ook aan goed samenspel tussen zorgvrager, mantelzorger, vrijwilliger en beroepskracht. Voor wie de succesvolle studiedag op 14 maart in Amsterdam heeft gemist, is er een nieuwe kans op 4 oktober aanstaande. De locatie wordt nog bekend gemaakt.

11 oktober: studiedag betaalbare zorg

In een studiedag op 11 oktober, geven deskundigen theorie en voorbeelden uit de praktijk over het samenspel tussen formele en informele zorg. In het ochtendprogramma komen de deskundigen aan het woord; 's middags hoort u in parallelsessies over de kansen en ervaringen uit de zorgpraktijk. Senior-adviseur Nicole Schrijver van Arcon is één van de sprekers in het ochtendprogramma. 

6B's

In haar bijdrage vertelt Nicole Schrijver dat vrijwilligersbeleid meer is dan vrijwilligers aanstellen, de taken verdelen en zorgen dat alle werkzaamheden verricht worden. Zij vertelt u over de 6 B's waarmee u strategisch vrijwilligers inzet en vrijwilligers kunt behouden.  Vanuit Movisie neemt Inge van Steekelenbug deelnemers mee naar de toekomst van de informele zorg. Vervolgens geeft hoogleraar Strategische Filantropie/Vrijwilligerswerk Lucas Meijs in zijn bijdrage tips om de beroepsmatige zorg en vrijwillige zorg goed op elkaar te doen aansluiten. De dilemma's uit de praktijk van de zorg worden belicht rond het middaguur door Marianne Bochove, onderzoeker en universitatir docent bij Erasmus Universiteit Rotterdam. Is een vrijwilliger een collega of een concurrent? Wat mogen vrijwilligers wel en wat mogen zij niet? Hoe kun je mensen met beperking inzetten als vrijwilliger? Dat laatste is vanuit het perspectief van de gemeente belangrijk.

Aanmelden voor de studiedag  (eventueel met accreditatie) kan op termijn bij het Leids Congres Bureau. Het programma is vooral boeiend voor coördinatoren vrijwilligerswerk, personeelsfunctionarissen, beleidsmakers, managers en teamleiders uit de zorg; maar ook voor ambtenaren van gemeenten, zorgverzekeraars en adviseurs. 

Meer informatie bij:

Arcon senior-adviseur Nicole Schrijver

 

Trefwoorden: informele zorg; vrijwilligersbeleid; mantelzorg

Post op LinkedIn

Agenda


Eline Pool - Sinds september 2009 werk ik bij Arcon als adviseur voor gemeenten en maatschappelijke organisaties, vooral op het gebied van de Wmo. Daarnaast houdt ik…

Alle medewerkers

Contact