Aad Francissen

Aad Francissen

E-mail:
afrancissen@arcon.nl

Telefoonnr:
06 1475 7634

Onderzoeker & adviseur

Onderwerpen:

Ik werk veel met geluk. Dat wil zeggen, met geluksgericht werken, positieve psychologie en nudging. Dat is gekomen door de Geluksroute, een project bedoeld om sociaal geïsoleerde mensen een klein duwtje in de rug te geven (nudging) zodat ze op eigen kracht weer kunnen meedoen in de samenleving.

Door de praktijk van de Geluksroute en de theorie van de positieve psychologie ben ik aan een missie begonnen die pas ophoudt bij meer geluksgericht werken in de zorg- en welzijnssector. Vanuit Arcon hebben we daartoe de Geluksacademie opgericht. Daar komen alle activiteiten rondom welbevinden samen. De ontwikkeling van Menselijke Maat, het wetenschappelijke onderzoek 'Evaluatiestudie Geluksroute' dat we samen met de Universiteit Twente uitvoeren en de trainingen Geluksgericht Werken voor vrijwilligers en professionals in het sociale domein.

Vanuit de studie Communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente ben ik via de culturele sector in 2005 bij Arcon terecht gekomen. Constante uitdaging, veel eigen kracht en de ruimte om nieuwe richtingen in te slaan maken Arcon tot een bijzonder plezierige werkplek.

Ik hou van hobby's, sport officieel niet (beetje hardlopen en squashen), ben slapend lid van D66, maar ik rook niet! Op YouTube sta ik bekend als één van de beste impersonators van Roger Whitaker. 

Blogs

  De menselijke maat in Gdansk 28-05-2013, Aad Francissen De menselijke maat in Gdansk Reacties (0) “Je zou het hier in het hoogseizoen moeten zien, heerlijk rustig, bijna geen toeristen. Ik hou niet van toeristen...”, vertelt de eigenaar van Hotel Lalala. Ik heb dit artistieke hotel... Meer Wederkerigheid en het doel van langdurige zorg 16-04-2013, Aad Francissen Wederkerigheid en het doel van langdurige zorg Sturen op geluk in de media 24-11-2011, Aad Francissen Sturen op geluk in de media Geen softe toestand 13-07-2011, Aad Francissen Geen softe toestand Kantelen 26-04-2011, Aad Francissen Kantelen   Bekijk alle blogs

Agenda


Marlou Sommer - Begin 2011 ben ik als adviseur bij Arcon begonnen. De verscheidenheid aan projecten en koppeling met nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij spreekt mij…

Alle medewerkers

Contact