Aad Francissen

Aad Francissen

E-mail:
afrancissen@arcon.nl

Telefoonnr:
06 1475 7634

Onderzoeker & adviseur

Onderwerpen:

Aad is goed bekend in het sociale domein van Wmo tot Wlz en Jeugdwet tot Participatiewet. Voor hem is de rode draad hierin kwaliteit van leven van de cliënt en aandacht daarvoor in beleid en uitvoering. Hij bedacht en ontwikkelde het cliëntervaringsinstrument Menselijke Maat, dat hij sinds 2014 op de markt brengt.

Hij adviseert gemeenten en aanbieders in het sociale domein met strategische vraagstukken, vaak vanuit de vraag 'wat merkt de inwoner ervan?' Hij spreekt net zo makkelijk voor leken als voor een gemeentebestuur of op internationale wetenschappelijke conferenties. Hij wordt blij als visie en bottom-up teamoplossingen samenkomen in concrete transformatieplannen. Daarnaast laat hij graag zijn creativiteit los, bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van trajecten, of bij het organiseren van evenementen waar de belevenis centraal staat.

Bij gemeenten zoals Den Haag, Almelo, Zwolle, Lochem werkt hij met uitvoeringsdiensten- en teams, onderzoekers, management en beleidsadviseurs. Bij aanbieders werkt hij onder andere met organisaties in Beschermd Wonen, Welzijnswerk, Sociale Wijkteams, Maatschappelijke Opvang, Dagbesteding, Begeleiding en in de keten van de Participatiewet.

Vanuit de studie Communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente is hij via de culturele sector in 2005 bij Arcon terecht gekomen. Constante uitdaging, veel eigen kracht en de ruimte om nieuwe richtingen in te slaan maken Arcon tot een bijzonder plezierige werkplek.

Thuis is hij graag samen met zijn familie, maakt hij vuur en rook, slaat een balletje squash en doet hij af en toe aan hardlopen.

Blogs

  Werken met geluk 01-08-2017, Aad Francissen Werken met geluk Reacties (0) Gratis geld moet 75 chronisch zieken gelukkiger maken. Dat kopt de NOS in een artikel over het Geluksbudget in Harderwijk. Het Geluksbudget is een product van de Geluksacademie, het projectbureau van Arcon. Meer De menselijke maat in Gdansk 28-05-2013, Aad Francissen De menselijke maat in Gdansk Wederkerigheid en het doel van langdurige zorg 16-04-2013, Aad Francissen Wederkerigheid en het doel van langdurige zorg Sturen op geluk in de media 24-11-2011, Aad Francissen Sturen op geluk in de media Geen softe toestand 13-07-2011, Aad Francissen Geen softe toestand   Bekijk alle blogs

Agenda


Brenda Hennink - Vanaf juni 2006 verzorg ik bij Arcon de financiële administratie en de projectadministratie. Ik ben destijds bij svwo/Arcon gaan werken omdat het een kleine…

Alle medewerkers

Contact